Zorg

Het Zonnehuis Amstelveen is een verpleeg- en behandelcentrum en biedt de volgende vormen van zorg:

Revalidatie

Komt u uit het ziekenhuis, maar kunt u nog niet terug naar uw eigen woonomgeving? Dan kunt u bij ons herstellen. U krijgt dan de zorg en behandeling die u nodig heeft om te revalideren na bijvoorbeeld een beroerte, ook wel een CVA genoemd, of een orthopedische ingreep, zoals een heupfractuur.  

Intensieve dementiezorg

Aan dementerende mensen met gedragsproblemen en voor mensen voor wie kleinschalig wonen dementie minder geschikt is, kunnen we intensieve dementiezorg geven. De verzorgenden, verpleegkundigen en artsen werken intensief samen met artsen en verpleegkundigen van de geestelijke gezondheidszorg. Ook in spoedsituaties kunnen zij een oplossing bieden.

Bewoners hebben een eigen slaapkamer en delen met acht of tien mensen een ruime huiskamer met moderne open keuken. Indien u dit wenst kan Zonnehuis Amstelveen ook zorgen voor een basaal ingericht appartement. Deze inrichting bestaat uit vloerbedekking, gordijnen en (eenvoudig) meubilair: een tafel, een stoel, een kast, en lampen. Maar ook een seniorenbed, matras, beddengoed en handdoeken. Zonnehuis Amstelveen betaalt de kosten van deze inrichting en/of andere verplichte woonelementen.

Intensieve somatische zorg

Mensen met ernstige lichamelijke beperkingen kunnen wij dag en nacht intensieve zorg bieden. Verzorgenden werken samen met een multidisciplinair team van behandelaars om comfortabele en kwalitatieve zorg te bieden.
Bewoners hebben een eigen ruime kamer en delen met acht of tien mensen een huiskamer met open keuken. Familieleden komen regelmatig een lekker hapje bereiden, dat biedt bewoners een leuke activiteit en lekker tussendoortje. Ook gaan zij mee met uitstapjes naar bijvoorbeeld Artis of de Hermitage.   

Palliatieve zorg

 De palliatieve unit van het Zonnehuis Amstelveen biedt cliënten een geschikte plaats voor de laatste fase van hun leven als dat in de thuissituatie niet mogelijk is. De verpleegkundigen en verzorgenden van de palliatieve unit hebben ervaring met specialistische palliatieve zorg. Er is 24 uur per dag een verpleegkundige in huis aanwezig die complexe verpleegtechnische handelingen kan verrichten. De palliatieve unit bestaat uit 6 ruime éénpersoonskamers met ieder een ruime eigen badkamer met toilet, douche en wastafel. De kamers zijn dermate ruim dat naasten eventueel op de kamer zelf zouden kunnen overnachten. De Palliatieve unit bevindt zich op de bovenste verdieping van het Zonnehuis Amstelveen. 

Crisisopname

In een crisissituatie staat een deskundig team klaar om intensieve zorg, behandeling en begeleiding te bieden.

KBO

Zonnehuisgroep Amstelland heeft een team van deskundige behandelaars. Zij vormen het Kennis- en Behandelcentrum Ouderen (KBO). Bij het KBO treft u aan: een specialist ouderengeneeskunde (verpleeghuisarts), psycholoog, maatschappelijk werkende, geestelijk verzorger, fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, diëtist, beeldend therapeut, muziektherapeut en praktijkverpleegkundigen.