Zorg

​De Luwte beschikt over twee verschillende woonvormen:
 

Appartement met intensieve zorg en verpleging

De Luwte beschikt over appartementen voor mensen met een intensieve, lichamelijke zorgbehoefte. Een team van diverse zorgprofessionals, zoals verzorgenden, arts en fysiotherapeut, verleent de zorg die u nodig heeft. U beschikt in de regel over een WLZ-indicatie 6 of hoger. U vindt het prettig en bent er ook toe in staat redelijk zelfstandig te wonen en gebruik te maken van de voorzieningen die De Luwte biedt, zoals het restaurant. De appartementen zijn circa 45m2 met kitchenette en een rolstoeltoegankelijke douche en toilet.

Veilig en huiselijk wonen met dementie

Het kleinschalig wonen voor mensen met dementie biedt 24-uurs begeleiden en toezicht. Per woning delen zes bewoners een huishouden. Zij hebben meestal een indicatie voor WLZ 5. Naast een gemeenschappelijke huiskamer beschikt iedere bewoner over een eigen slaapkamer die naar eigen wens kan worden ingericht. De ruime en moderne badkamer wordt gedeeld door twee bewoners. In iedere woning worden maaltijden samen voorbereid, gekookt en genuttigd. Bewoners kunnen deelnemen aan activiteiten.  

Indien u dit wenst kan De Luwte bij beide woonvormen zorgen voor een basaal ingericht appartement. Deze inrichting bestaat uit vloerbedekking, gordijnen en (eenvoudig) meubilair: een tafel, een stoel, een kast, en lampen. Maar ook een seniorenbed, matras, beddengoed en handdoeken. De Luwte betaalt de kosten van deze inrichting en/of andere verplichte woonelementen.

KBO 

Zonnehuisgroep Amstelland heeft een team van deskundige behandelaars. Zij vormen het Kennis- en Behandelcentrum Ouderen (KBO). Bij het KBO treft u aan: een specialist ouderengeneeskunde, psycholoog, maatschappelijk werkende, geestelijk verzorger, fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, diëtist, beeldend therapeut, muziektherapeut; medisch administratief medewerkers, managementassistenten en praktijkverpleegkundigen.